^^Diari Nad^^

^^Diari Nad^^

Wednesday, October 24, 2012

Jari-jariku sakit semua

Assalammualaikum sahabat..moga sentiasa kuat dan tabah menjalani rutin kehidupan..Amin.

Sekadar bercerita..

Pagi tadi.. "Mama nak basuh pinggan..nak basuh pinggan." kata Neliez.
 
 
Inilah Neliez anak bongsu saya yang sekarang berumur " 4 tahunlah".. Ini sewaktu dia leka main air sabun basuh pinggan sampai tak perasan mama dia ambil gambar. 
 


 Sekarang Neliez baru perasan terus posing gitu..
____________________________________________________________________________________
 

Kakak dia Nyssa datang pulak "Nak tolong..nak tolong." Okaylah bagi giliran kat Nyssa pulak. Nak pandang kamera jugak tu.. Adik dia Neliez dah bising dah kat belakang tu "Cepatlah..cepatlah, baby pulak."
 
 
"Ishh! lambatlah kakak ni..kang baby dah marah ni!" Neliez dah marah dengan jelingan tajam tuu..
Kakak Nyssa"Ok..ok last cepat ma tengok ni bersih tak?"
 
"Ok..bersihlah tu..kalau tak kena basuh lagi sekali ya sayang." kata saya. "Alamak jari-jariku sakit semua..lalala."Nyssa nyanyi lagu tu.."Haha..oh awak pun pandai nyanyi lagu tu ye." kata saya. "Kan mama selalu nyanyi lagu tu bila basuh pinggan..hehe".jawab Nyssa.




 

13 comments:

  1. semoga rajin basuh pinggan sampai dewasa tau..hihihi

    ReplyDelete
  2. assalam anie..untung ani..anak dara comel rajin tolong basuh pinggan

    ReplyDelete
  3. sejuk hati bila ada anak2 dara yg rajim mcm ni

    ReplyDelete
  4. rajinnya anak dara.....pasni suh derang test basuh baju lak hehehehehe salam kenal!

    ReplyDelete
  5. best ada anak yg rajin tolong mcm ni..
    nati besar sikit, mama boleh relax je sb ada 4 org anak dara uruskan dapur...

    ReplyDelete
  6. Seronok ya anak beranak di dapur.. :)

    ReplyDelete
  7. Untung ada anak dara yang rajin. :)

    ReplyDelete
  8. baguihnyee dapat tolong mak dia..bagus ajar2 time kecik2 ni..hehe

    ReplyDelete
  9. elok diajar dari kecik... biar ada tanggugjawab untuk menolong ibu bapa dlam kerja2 rumah

    ReplyDelete
  10. Hai anak dara yg bongsu...ehehehe. ( sebaya dgn anak bujang saya)

    Salam kenal kak.

    ReplyDelete
  11. Bagus nye Neliez bantu ibu.. Anak yang baik..

    ReplyDelete