^^Diari Nad^^

^^Diari Nad^^

Wednesday, October 17, 2012

Kertas purple

Assalammualaikum sahabat.. moga dibawah perlindungan Allah S.W.T

Semalam selepas jemput anak dari sekolah, Tasha ajak saya dan adik-adiknya pergi makan di salah sebuah shopping Mall berdekatan sekolahnya kerana semalam birthday Tasha. Kami sempat makan di KFC.
 
Ini Teli dan sepupunya
 
Sebaik kami habis makan dan keluar dari bangunan shopping mall..
 

Tasha : Mama ada kertas kat cermin kereta.
Mama : Allah..kertas apa pulak tu?
Tasha : Mama kertas warna purple.
Mama : Kertas warna purple..kertas apa? Bacalah.
Tasha : Majlis Perbandaran bla..bla..notis kesalahan serta tawaran mengkompaun.
Mama : Allah..meh sini mama baca..kod kesalahan 4, letak di luar tempat letak kereta..arggh tidak!kita kena samannn.!
Tasha : Allah..mama macam mana ni?
Teli : Mama..kena bayar berapa?
(soalan Teli tidak saya jawab kerana masih tak percaya saya kena saman)
 Mama : Aikk..tak boleh parking ke kat sini? (tanya diri sendiri)
Teli : Hari tu kita parking kat sini elok je tak kena saman pun. Kesian mama.
Mama : Ya Allah tak perasan ada tanda no parking..(rupanya ada tanda no parking terletak jauh sikit dari kereta)
Tasha : Saya perasan tadi tapi tanda tu jauh. Maafkan saya ma.
Mama : Hurm..takpelah bukan salah Tasha..mama yang lalai.
Tasha : Tapi saya yang ajak mama datang sini..biar saya yang bayar saman tu.
Mama : Eh! Tasha ada duit ke?
Teli : Amik duit Teli..duit raya Teli banyak.
Tasha : Tak payahlah adik..akak ada duit. Mama guna duit saya.
Mama : Tak apa..simpan duit awak semua..terimakasih sebab nak tolong mama. Hal ini biar mama uruskan ye.
 
Orang pertama yang saya kena beritahu siapa lagi kalau bukan en hubby..call dia.
Hubby : Kena saman..(dengan coolnya), nanti abang call balik.
Mama : Ok.
 
Selepas sepuluh minit..
Hubby : Kertas saman warna apa?
Mama : Ha..o kertas purple.
Hubby : Esok gi Majlis bla..bla.bayar kat kaunter RM 20.00 aje. Next time parking kat dalam ye.
 
KERTAS PURPLE

 ada sape-sape yang pernah kena saman? hehe
 


22 comments:

  1. Assalamualaikum..

    Hepi belated besday to Tasha.. Wish her so many happy returns.

    Kena saman parking ya... Seb baik 20 inggit je yer.. Ada kalanya kita mmg tak perasan sign board tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,

      thanks frm Tasha..
      first time kena saman..

      Delete
  2. Assalamualaikum..
    happy birthday utk Tasha..
    Kdg2 tragedi begini tak disangka2... tak perasan..nasiblah rm20..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,

      itulah dah takdir nk kena kan..

      Delete
  3. Assalamualaikum..saya pun baru bayar saman dua hari lepas...tu pun lepas dah banyak kali majlis bandaraya pos banyak kali surat saman....nasib la RM20 kan.. kalau kereta lama dah beratus2 ringgit sampai dah jual kereta tu..he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,

      oh ye ke..saman pakai pos pun ada hehe..

      Delete
  4. Saya baru lepas kena saman..huhuhuh..saman parking juga...Tapi saman saya PDRM yg keluarkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu x silap saman PDRM lagi mahal kan doc? huhuhuh..

      Delete
  5. Assalamualaikum. Perit nya kena saman, sayang duit wo.... sabo ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,

      mmg sayang duit..tapi apa nk buat salah sendiri..nasib RM20 aje

      Delete
  6. semoga tasya menjadi anak yg sollehah...HB tasya :)
    kena saman ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..tq kak kasih,
      hurm..kena saman :(

      Delete
  7. harap2 tak mahal kene saman tu.. nanti masa bayar tu minta kurang, biasa nya majlis boleh minta kurang.. harap2 tak kene banyak.. sabar akak yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar salah satu cabang iman..terimakasih dik

      Delete
  8. happy belated birthday Tasha,
    baiknya anak akak tu semoga menjadi anak yg solleha.

    ReplyDelete
  9. Takat qema bawa xpernah lagi kena saman, minta dijauhkan la, kalau kena pun mesti serah kat hubby tlg setel hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak first time nih baru kena..hurm lainkali kena lebih berhati-hati..syoknyer hubby tlg setelkan ye..

      Delete
  10. apa lagi ... gi ler majlis utk bayar.. heheehhe

    ReplyDelete
  11. Happy Belated Birthday untuk Tasya.. Hmm kadang2 memang kita tak perasan..

    ReplyDelete